Project Tong-Len

Een dependance van opvanghuis Tong Len

Dit project betreft de realisatie van dependance Tong Len in het noorden van India. 

Tong len is een opvanghuis voor sloppenwijk kinderen (slum kids) en is gelegen in de uitlopers van de Himalaya. Dit huis -met school- wordt al sinds 2004 met hart en ziel geleid door monnik Jamyang, zelf enkele jaren daarvoor gevlucht uit Tibet.  Op dit moment worden er 120 kinderen uit de sloppenwijken opgevangen. 

Onze plannen zijn een tweede huis te realiseren, iets verderop. Dichtbij voor wederzijdse bevruchting en samenwerking, maar toch op ander terrein.  Doelgroep voor dit tweede huis zijn de meest kwetsbare kinderen uit de sloppenwijken; kinderen zonder ouders; kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Kinderen die meer aandacht nodig hebben.

Door de situatie met COVID-19 ligt dit project echter helemaal stil op dit moment. We hopen er zo snel mogelijk weer heen te kunnen. We stonden in eind 2019 in de startblokken voor de realisatie, maar nu 2,5 jaar later is de situatie natuurlijk anders. We zullen eerst weer polshoogte moeten nemen, hoe het daar nu is, en dan verder besluiten over wat we gaan doen met onze plannen voor de dependance. 

We keep you posted!

Locatie project Tong Len
Opvanghuis Tong Len is prachtig gelegen hoog in de Indiase Himalaya's.

Foto's Project Tong Len

in sloppenwijk
schoolbus
Channa Mereya Foundation- Tong-Len
Logo Channa Mereya Foundation
HOME